Steven Degrieck is klinisch orthopedagoog met een uitgebreide specialisatie in autisme, verstandelijke beperking en zintuiglijke problemen. Met zijn gedegen opleiding in orthopedagogie en zijn jarenlange ervaring is hij een expert in het op een heldere en eenvoudige manier uitleggen van complexe zaken. Steven is al meer dan 25 jaar actief als opleider, zowel in binnen- als buitenland, waarbij de nadruk altijd ligt op de praktische vertaling van theorie naar de dagelijkse praktijk.

Zijn carrière begon als leerkracht in een school voor kinderen met autisme, waarna hij zich verder ontwikkelde als opleider voor professionals die werken met mensen met autisme. Hij was oprichter en co-directeur van Autisme Centraal, waar hij zich als bezieler richtte op het verbeteren van de kennis en vaardigheden van professionals in het werkveld. Momenteel is Steven verbonden aan Huis Helder, een expertisecentrum in Gent dat zich richt op autisme en heldere communicatie. Hier helpt hij mensen vaardiger te worden in het effectief communiceren op een manier die zowel begrijpelijk als concreet is.

Steven heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in autisme, verstandelijke beperking en zintuiglijke problemen, en heeft zijn kennis gedeeld in talloze toegankelijke publicaties over autisme. Als auteur heeft hij verschillende boeken geschreven, waarin hij zijn expertise en praktische inzichten deelt met een breed publiek van professionals en geïnteresseerden.

Naast zijn passie voor het delen van kennis, is Steven ook een fervent lezer en altijd op zoek naar nieuwe inzichten. Buiten zijn werk is hij vaak te vinden met een lekkere vegetarische maaltijd of een goed glas wijn, of wandelend en fietsend in de natuur.

Steven is een gedreven opleider die met zijn ruime ervaring en praktijkgerichte benadering bijdraagt aan de professionele ontwikkeling van mensen die werken met autistische en verstandelijk beperkte mensen. Zijn werk bij Huis Helder biedt een waardevolle bijdrage aan het versterken van communicatievaardigheden, wat essentieel is voor een betere interactie met deze bijzondere doelgroep.